MOESSORGSKI, SCHILDERIJEN VAN EEN TENTOONSTELLING

Moessorgski schreef het werk, bestaande uit 16 delen voor piano, naar aanleiding van een bezoek op 23 juni 1874 aan een tentoonstelling over het werk van Viktor Hartmann, door zijn vrienden ingericht ter nagedachtenis aan zijn overlijden in 1873. Moessorgski was goed bevriend geweest met Hartmann. Met de groep van vrienden hadden ze gestreefd naar een pure Russische kunst, een kunst zonder Westerse invloeden.

De orkestratie van de “Schilderijententoonstelling” van Maurice Ravel is verreweg de bekendste.  Ravels orkestratie is uitermate Frans van klankkleur, bijvoorbeeld door het veelvuldig gebruik van de saxofoon, de soms dunne strijkersklank en de lichtheid van de orkestratie van het komische deeltje ballet van de kuikentjes in hun eierdopjes.

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luistervoorbeelden. Tijdens luisteravonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrond informatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden.

Neem goede oren mee, want notenlezen of voorkennis is niet nodig.


Praktische info

Aanmelden via info@bibliotheeklandgraaf.nl

Let op: ledenprjis is 3 euro, niet-ledenprijs is 4 euro

Je hebt gekozen voor de cursus:

Luisteren naar klassieke muziek II

Groepsles / 1 les
Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar