Stichting Omroep Landgraaf (SOL)

De Stichting Omroep Landgraaf is een lokale omroep, thuis in Parkstad, met een focus op Landgraaf. De Omroep stelt zich ten doel de Landgraafse inwoners te voorzien van een breed palet aan informatie, gericht op de vele maatschappelijke, culturele, godsdienstelijke en geestelijke activiteiten die Parkstad, en Landgraaf in het bijzonder, rijk is.


Wij richten ons op een aantal specifieke doelen:

  • Wij verzorgen een evenwichtig aanbod aan televisie- en radioprogramma’s met daarin interviews en reportages over en van evenementen en gebeurtenissen in Landgraaf en/of de aangrenzende gemeenten binnen Parkstad.
  • Wij bieden de inwoners en Landgraafse organisaties en instellingen de mogelijkheid om via de Kabelkrant op tv, ons radiokanaal en onze social media informatie aan te bieden.


Wij verwezenlijken onze doelstelling door:

  • televisie- en radioprogramma’s te verzorgen (rechtstreekse uitzendingen of reportages die worden gemaakt en op een later tijdstip worden uitgezonden. Uitzenden doen we via ons Ziggo-kanaal 42, onze website www.omroeplandgraaf.nl, social media én via onze radiozender Tip FM, te ontvangen via Ziggo kanaal 917 en FM);
  • het laten zien van foto’s van onze twee stadsfotografen;
  • aanwezig te zijn bij belangrijke activiteiten van particulieren, verenigingen, instellingen en gemeente voor het maken van reportages;
  • journalistieke onafhankelijkheid te betrachten en het principe van hoor- en wederhoor toe te passen. 

 

Contactgegevens
Stichting Omroep Landgraaf
Postbus 31213, 6370 AE Landgraaf
Telefoon: 045 - 531 20 55
Website: www.omroeplandgraaf.nl
E-mail: info@omroeplandgraaf.nl