Stichting Omroep Landgraaf (SOL)

De Stichting Omroep Landgraaf stelt zich ten doel de Landgraafse inwoners te voorzien van een breed palet aan informatie, gericht op de vele maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke activiteiten die Landgraaf rijk is.

Omroep Landgraaf richt zich op een aantal specifieke doelen:

  • het verzorgen van een evenwichtig aanbod van televisieprogramma’s met daarin interviews en reportages over en van evenementen en gebeurtenissen binnen Landgraaf.
  • het bieden van de mogelijkheid aan particulieren, organisaties en instellingen om via de kabelkrant informatie aan te bieden.
  • het bieden van de mogelijkheid aan vertegenwoordigers van organisaties om via het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO), het programmabeleid voor de omroep vast te stellen en het uitgevoerde beleid te controleren.

 

Omroep Landgraaf verwezenlijkt haar doelstellingen door:

  • televisieprogramma’s te verzorgen; rechtstreekse uitzendingen of reportages die worden gemaakt en op een later tijdstip worden uitgezonden.
  • aan de hand van persberichten en toegestuurde informatie van particulieren, verenigingen, instellingen en gemeente, aanwezig te zijn bij belangrijke activiteiten voor het maken van reportages.
  • journalistieke onafhankelijkheid te betrachten en het principe van hoor- en wederhoor toe te passen.

 

Omroep Landgraaf zendt haar programma’s uit via kanaal 42 van Ziggo en heeft een Parkstadbreed-bereik.

Contactgegevens:
Stichting Omroep Landgraaf
Postbus 31213, 6370 AE Landgraaf
Telefoon: 045 - 531 20 55
Website: omroeplandgraaf.nl
E-mail: info@omroeplandgraaf.nl