wo 17 april 2024
17-04-2024

Lezing: Do you speak Disney?

Filmjournalist en Disney-expert Robin Broos

Wie de afgelopen 100 jaar op deze planeet heeft rondgelopen, kon er niet omheen. Disney is een herinnering voor iedereen. Gestart als een eenvoudige tekenfilmstudio, vandaag een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld.

In deze lezing duikt filmjournalist en Disney-expert Robin Broos in een eeuw magie, op zoek naar verborgen verhalen én schandalen, verrassende weetjes en de leukste lijstjes.

Wie was de man achter Mickey Mouse nu écht? Was hij een vrouwenhater, racist en FBI-infiltrant? En welke droom heeft hij nooit kunnen verwezenlijken?
Maar ook: waarom is Disneyland een succes in Japan, maar niet in Europa? Waarheen moet je op bedevaart als ultieme Disney-fan? En hoe oud zijn de Disney-prinsessen?

 

Over de auteur

In september 2023 verscheen het boek Do you speak Disney? van Robin Broos. Een swingende trip door de onofficiële geschiedenis van een eeuw Disney.

Robin Broos is freelance filmjournalist, met een bijzondere voorliefde voor animatie. Hij werkt voor VRT, Klara en eigen initiatieven zoals de populaire lezingenreeks De Spreekbeurt.

Als ongeëvenaarde Disneykenner bezocht hij alle twaalf Disney-parken in de wereld, waarover hij rapporteert op het Instagramaccount @12disneyparks. Daarnaast is hij host van de podcast Disney Klassiekers, waarin hij telkens een Disney-film bespreekt met een centrale gast.

 

Praktische info

Reserveer jouw plek voor deze lezing via activiteiten@bibliotheeklandgraaf.nl.