BACH EN ZIJN WEIHNACHTSORARORIUM

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit 6 afzonderlijke werken, die wel inhoudelijk met elkaar verbonden zijn, geschreven voor de periode van kerst 1734 tot en met driekoningen 1735.

Wat is een oratorium? Een oratorium is een omvangrijk vocaal werk met een veelal geestelijke inhoud voor orkest, zangsolisten en koor, waarbij veelal een verteller de drager van de handeling wordt.

Het werk is in 1734 ontstaan en bestaat dus uit 6 delen voor eerste kerstdag, tweede kerstdag, derde kerstdag, nieuwjaar, de zondag na nieuwjaar en Driekoningen.

In 1734 viel de zondag na kerst op 2e kerstdag en daarom is er geen speciaal deel voor deze zondag. Hieruit blijkt weer eens dat een componist schreef voor het moment en niet voor de eeuwigheid.

Het oratorium handelt over de geboorte van Christus, de belevenissen van de herders, de naamgeving en de 3 wijzen uit het oosten.

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luistervoorbeelden.

Tijdens  luisteravonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrond informatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden.

Neem goede oren mee, want notenlezen of voorkennis is niet nodig.


Praktische info

Aanmelden via info@bibliotheeklandgraaf.nl

Let op: ledenprjis is 3 euro, niet-ledenprijs is 4 euro

Je hebt gekozen voor de cursus:

Luisteren naar klassieke muziek IV

Groepsles / 1 les
Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar